in samenwerking met 


Inloggen bestaande gebruiker

Aanmelden nieuwe gebruiker

Naar mobiele versie


Antwoorden van 02-10-2023 (niveau 2F)



eerdere test 02 OKT geen latere test beschikbaar
(klik op een pijltje om naar een andere datum te bladeren)


De deelnemers op niveau 2F hebben de test van 02-10-2023 zo ingevuld:



38 - 28 : 2 = ........


89 %24 
11 %anders
Delen gaat vr aftrekken. Reken eerst uit: 28 : 2 = 14 en daarna 38 - 14 = 24.
Zie ook de pagina Gemengde bewerkingen.



+ = ........


5 % (afgerond)
89 % (afgerond) 
2 % (afgerond)
5 % (afgerond)1

Eerst gelijknamig maken: + =
Zie ook de pagina Breuken optellen.



Diny fietst naar de supermarkt, een afstand van 6 kilometer. Zij fietst 18 km/uur. Na hoeveel tijd is zij er?


94 % (afgerond)20 minuten 
1 % (afgerond)180 minuten
2 % (afgerond)15 minuten
2 % (afgerond)36 minuten

De snelheid is 18 km/u. Diny moet 6 km afleggen. Dat is 1/3 van 18. Zij doet er dus 1/3 uur over. 60 : 3 = 20 minuten.
Zie ook de pagina Snelheid.



Herman gaat naar Frankrijk.
Zijn eerste dag in Frankrijk is op maandag.
De laatste dag in Frankrijk is op vrijdag.
In de periode dat hij in Frankrijk is, vallen twee zaterdagen.
Herman is ........ dagen in Frankrijk.


54 %19 
46 %anders
Als er geen weekend in zijn vakantie valt, duurt de vakantie 5 dagen: van maandag t/m vrijdag.
Er vallen twee zaterdagen in de vakantie, dus de vakantie duurt 2 weken langer dan 5 dagen.
5 dagen + 14 dagen = 19 dagen

Of:
3 weken - 1 weekend =
21 dagen - 2 dagen = 19 dagen
Zie ook de pagina Tijd.



TOTAALRESULTAAT:
81% goed

Uitleg van de kleuren en symbolen:
GOED GEKOZENhet juiste antwoord (door jou gekozen)
FOUT GEKOZENeen fout antwoord (door jou gekozen)




Noordhoff Uitgevers




Beter Spellen  Beter Rekenen  NU Beter Engels  NU Beter Duits  NU Beter Frans  NU Beter Spaans  Beter Bijbel  

© 2010 - Beter Rekenen is een initiatief van

 Martin van Toll Producties