in samenwerking met 
39262 actieve gebruikers

Inloggen bestaande gebruiker

Aanmelden nieuwe gebruiker

Naar mobiele versie


Antwoorden van 14-12-2018 (niveau 2)


snuffelen aan niveau 1snuffelen aan niveau 2snuffelen aan niveau 3

eerdere test 14 DEC geen latere test beschikbaar
(klik op een pijltje om naar een andere datum te bladeren)


De deelnemers op niveau 2 hebben de test van 14-12-2018 zo ingevuld:



40 + 30 : 2 = ........


79 %55 
21 %anders
Delen gaat vr optellen. Reken eerst uit: 30 : 2 = 15 en daarna 40 + 15 = 55.
Zie ook de pagina Gemengde bewerkingen.



+ = ........


1 % (afgerond)1
92 % (afgerond)1 
3 % (afgerond)1
4 % (afgerond)1

Eerst gelijknamig maken: + =
Dan nog vereenvoudigen tot 1
Zie ook de pagina Breuken optellen.



Een trein vertrekt om 08:30 en arriveert om 09:15. Hoe lang duurt de treinreis?


95 minuten
98 % (afgerond)45 minuten 
1 % (afgerond)75 minuten
85 minuten

Van 8:30 tot 9:00 uur is 30 minuten. Dan nog 15 minuten tot 9:15 uur.
Totaal dus 30 + 15 = 45 minuten.
Zie ook de pagina Tijd.




Joop wil een kastje maken volgens deze bouwtekening. De binnenmaten zijn: 494 mm breed, 620 mm hoog, 300 mm diep. De panelen zijn 18 mm dik. De lengte van een zijpaneel is ........ mm.


38 %656 
62 %anders
620 mm + 2 houtdiktes =
620 mm + 36 mm = 656 mm
Zie ook de pagina Lengte.


snuffelen aan niveau 1snuffelen aan niveau 2snuffelen aan niveau 3

TOTAALRESULTAAT:
77% goed

Uitleg van de kleuren en symbolen:
GOED GEKOZENhet juiste antwoord (door jou gekozen)
FOUT GEKOZENeen fout antwoord (door jou gekozen)




Noordhoff Uitgevers




Beter Spellen  Beter Rekenen  NU Beter Engels  NU Beter Duits  NU Beter Frans  Beter Bijbel  

© 2010 - Beter Rekenen is een initiatief van

 Martin van Toll Producties